Giresun Üniversitesi kontenjan doluluk oranı %98,71 oldu « Giresun Havadis – Giresun Haber – Bursada Giresun – Bursa Giresunlular

SON DAKİKA
istanbul escort

Giresun Üniversitesi kontenjan doluluk oranı %98,71 oldu

ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre Giresun Üniversitesine 7037 öğrenci kayıt hakkı kazandı.

Bu haber 16 Ağustos 2022 - 22:46 'de eklendi ve 98 kez görüntülendi.

Giresun Üniversitesi’ne 7037 öğrenci kayıt hakkı kazandı.

ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre Giresun Üniversitesine 7037 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerden 4713’ü ön lisans, 2324’ü ise lisans programlarına yerleştirildi. GRÜ’nün lisans programlarındaki doluluk oranı yüzde 96.21 oldu.

Lisans programlarına yerleşerek, kayıt hakkı elde eden öğrencilerimizin sayısı ise 2324, Önlisans programlarına yerleşerek, kayıt hakkı elde eden öğrencilerimizin sayısı 4713 oldu.

Giresun Üniversitesi ön lisans programlarındaki kontenjan doluluk oranı %100 olarak gerçekleşirken, lisans programlarımızdaki kontenjan doluluk oranı ise % 96,21 oldu.

Fen Bilgisi Öğretmenliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinde boş kalırken, Genel itibariyle Üniversitemizin kontenjan doluluk oranı %98,71 oldu.

Bu yerleştirmelerin ardından, boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından tekrar başvuru alınarak, ikinci yerleştirme yapılacak.

Ek yerleştirme sonucunda eksik kalan az sayıda kontenjanın da dolacağı tahmin ediliyor…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.