Giresun iş dünyası sefer sayılarının artırılmasın istiyor « Giresun Havadis – Giresun Haber – Bursada Giresun – Bursa Giresunlular

SON DAKİKA
istanbul escort

Çotanakspor’da Erhan İnce Dönemi

AMATÖR, BURSADA GİRESUN

Giresun iş dünyası sefer sayılarının artırılmasın istiyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Türk Hava Yolları’nın İstanbul ve Ankara sefer sayılarının artırılmasını, diğer illere sefer konulması çağrısını tekrarladı.

Bu haber 21 Haziran 2020 - 21:15 'de eklendi ve 91 kez görüntülendi.

Giresun iş dünyası sefer sayılarının artırılmasın istiyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Giresun Esnaf ve Sanatkar  Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Türk Hava Yolları’nın İstanbul ve Ankara sefer sayılarının artırılmasını, diğer illere sefer konulması çağrısını tekrarladı.

TSO Başkanı Çakırmelikoğlu,. Ordu-Giresun Havaalanı’nın 2019 yılında 1.060.265 yolcuya hizmet verdiğini, oysa kapasitesinin yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli olduğunu ifade ederek buna rağmen sadece İstanbul ve Ankara’ya karşılıklı iç hat tarifeli uçak seferleri yapıldığına dikkat çekti.

Son yıllarda Karadeniz Bölgesi’nde artan turizm talebi nedeniyle havalimanı yolcu sayısında artışlar yaşandığını, Ordu ve Giresun illerindeki iş adamları, serbest meslek sahipleri ve vatandaşların özellikle İzmir, Antalya, Adana, Kıbrıs güzergâhlarına karşılıklı tarifeli iç hat seferler talep ettiğini söyleyen TSO Başkanı Çakırmelikoğlu, şunları söyledi:  “Hem bu taleplerin karşılanabilmesi hem de ülkemizdeki turizmin gelişiminin sağlanması açısından Ordu-Giresun Havalimanı’ndan haftanın üç günü İzmir, Antalya, Adana, Kıbrıs güzergâhlarına karşılıklı tarifeli seferler planlanmasını, bu seferlerin tarife dönemi öncesinde duyurusunun yapılarak satışa açılmasını, diğer yandan Ankara ve İstanbul sefer sayılarının artırılmasını talep etmekteyiz”

ALİ KARA:  “HAVALANI DÜŞÜK KAPASİTEYLE ÇALIŞTIRILIYOR

Giresun Esnaf ve Sanatkar  Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Ordu-Giresun Havaalanı’ndan Ankara-İstanbul sefer sayılarının artırılmasını, ayrıca Kıbrıs, Antalya, İzmir ve Adana’ya karşılıklı tarifeli sefer planlaması için yetkililere çağrı yaptı.

1 milyonu aşkın yolcuya hizmet veren havaalanının, uluslararası standartlara uygun donanımla, 3 Km uzunlukta ve 45 metre genişlikte bir adet pist ve 5 uçak park yerine sahip olduğunu ifade eden Kara, şunları söyledi: “Havaalanı, yolcu talebi yüksek olmasına rağmen her iki ilin ortak taleplerine karşılık verilmemekte ve hava alanı düşük kapasite ile çalıştırılmaktadır. Ankara-İstanbul karşılıklı iç hat tarifeli uçuş seferleri yapılmaktadır. Bu kadar talebin olduğu havaalanının çok sınırlı bir şekilde hizmette tutulması her iki ilin üniversitesine, turizm ve ekonomisini çok olumsuz etkilemektedir”.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.