Bu Kadarı da Olmaz Artık « Giresun Havadis – Giresun Haber – Bursada Giresun – Bursa Giresunlular

SON DAKİKA

Bu Kadarı da Olmaz Artık

Bursa’da yaya geçidinden geçerken ehliyetsiz sürücünün kullandığı kamyonetin çarptığı Bursa Giresun Espiye Soğukpınar Derneği önceki dönem başkanı Yetkin Sarıkaya’nın liseli kızı Zeynep Naz Sarıkaya hayatını kaybetmişti. Hız sınırının 30 kilometre olduğu bölgede 82 kilometre hız yapan sürücü, ilk duruşmada tahliye oldu ve 2 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Sürücünün ailesi, kamyonetin kaporta bedeli ve cıvata parasını da kızlarını yitiren Sarıkaya ailesinden talep etti.

Bu haber 29 Mart 2026 - 21:17 'de eklendi ve
Post View : 68
kez görüntülendi.

Bu Kadarı da Olmaz Artık

Bursa’da yaya geçidinden geçerken ehliyetsiz sürücünün kullandığı kamyonetin çarptığı Bursa Giresun Espiye Soğukpınar Derneği önceki dönem başkanı Yetkin Sarıkaya’nın liseli kızı Zeynep Naz Sarıkaya hayatını kaybetmişti. Hız sınırının 30 kilometre olduğu bölgede 82 kilometre hız yapan sürücü, ilk duruşmada tahliye oldu ve 2 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Sürücünün ailesi, kamyonetin kaporta bedeli ve cıvata parasını da kızlarını yitiren Sarıkaya ailesinden talep etti.

Bursa’da yaya geçidinden geçmeye çalışan lise öğrencisi Zeynep Naz Sarıkaya’ya (16) kamyoneti ile çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü Efe Şayık’ın (20) ailesi, kazada hasar gören kamyonetin kaportasında oluşan toplam 300 bin 3 kuruş tutarındaki masrafı, geçen süredeki faizleriyle birlikte Sarıkaya ailesinden istedi. Kızının ölümüne neden olan sürücünün ailesinin bu isteğinin acılarını daha da artırdığını söyleyen Yetkin Sarıkaya, “Kızımın kemiklerini kırıp ciğerlerini patlatan kaportanın parasını benden istiyorlar” dedi.

2 YIL 8 AY CEZA ALDI

Cumhuriyet savcısı, suçunu sabit gördüğü sanığın, ‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 9 yıla kadar hapsini istedi. Şayık, 20 Haziran 2025’te görülen karar duruşmasında, ‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

56 LİRALIK CIVATA BEDELİNİ DE İSTEDİLER

Cezayı az bulan aile davayı istinaf mahkemesine taşırken, sanık hakkında da asliye hukuk mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Hukuk Mahkemesi’ndeki yargılama devam ederken, Efe Şayık’ın ailesi de avukat aracılığı ile kazaya, yayalar için yanan kırmızı ışıkta karşıya geçtiğini öne sürdükleri Zeynep Naz Sarıkaya’nın neden olduğunu belirtip, olay sonrası şirketlerine ait kamyonetin kaportasında oluşan toplam 300 bin 3 kuruş tutarındaki masrafın kaza sonrası geçen süredeki faizleriyle birlikte Sarıkaya ailesinden alınmasını istedi.

Hasar tespit raporunda aracın 48 parçasında hasar oluştuğu belirtilirken, 56 liralık cıvata bedelinden, tampona yapılan 1489 liralık köpük dolguya kadar tüm masrafların eklenmesi dikkat çekti.

“BİR ŞOKLA DAHA KARŞILAŞTIK”

Karşı tarafın kendilerinden aracın masrafını talep etmeleri karşısında şok olduklarını ve karara itiraz edeceklerini söyleyen Yetkin Sarıkaya, “Tazminat duruşmamız vardı, oraya gittik. Bir şokla daha karşılaştık. Kızımın ölümüne sebep olan Efe Şayık’ın ailesi, bu insanlar, kızıma çarpan kamyonetin kaza sonrası 48 parçasında hasar oluştuğunu söyleyip, tutan 300 bin 3 kuruşu bizden almak istediler. Biz bunu görünce itiraz ettik. Bize mahkemede söz verilmedi. Orada yanıltıcı bir lamba vardı. İzin almadan kamyoneti alıp kaçıyor. Sonrasında gelip, kızıma çarpıp, ölümüne neden oluyor. Kızımın kemiklerini kırıp, ciğerlerini patlatan kaportanın parasını benden istiyorlar. Bunun da faturasını bize kesiyorlar. Kızımın ölümüne neden olan bütün parçaların parasını bizden almak istiyorlar” diye konuştu.

“DEMİR PARÇASININ PEŞİNE DÜŞMÜŞLER”

Ehliyetsiz sürücü Efe Şayık’ın ambulans bile çağırmadan olay yerinden kaçtığını söyleyen anne Ümmügülsüm Sarıkaya ise “Benim kızım polis olmak istiyordu. Geleceği olan bir kızdı. Bir kendini bilmez yüzünden hayatını kaybetti. Benim kızımın tek amacı maç çıkışı eve gelmekti. Devlet oraya lamba koyup, yaya geçidi çizmiş. Yetmemiş hız sınırı koymuş. Fakat Efe Şayık bu kuralları hiçe sayıp, hızla kızıma çarpıyor ve sonrasında kaçıyor. Benim kızım 16 yaşında, sen araç sürücüsü olarak dikkatli gitmelisin. Benim kızımın kafası patlamış, vücudu kırık içinde kalmış. 18 aydır hukuk mücadelesi veriyorum. En sonunda da o çarptıkları aracın hasarının parasını istediler. Sanki Zeynep arabayı parçalayıp, kendisine çarptırtmış gibi davranıyorlar. Bu ailenin paraya ihtiyacı yok. Benim kızıma vurup, kaçıyorsun. Ambulans bile çağırmıyorsun. Şimdi demir parçasının peşine düşmüşler” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Adana yabancı escortAlanya yabancı escortAnadolu yakası yabancı escortAnkara yabancı escortAntalya yabancı escortAtaköy yabancı escortAvcılar yabancı escortAvrupa yakası yabancı escortBahçelievler yabancı escortBahçeşehir yabancı escortBakırköy yabancı escortBeşiktaş yabancı escortBeylikdüzü yabancı escortBodrum yabancı escortBursa yabancı escortDenizli yabancı escortEsenyurt yabancı escortEskişehir yabancı escortEtiler yabancı escortFatih yabancı escortGaziantep yabancı escortHalkalı yabancı escortİstanbul yabancı escortİzmir yabancı escortİzmit yabancı escortKadıköy yabancı escortKartal yabancı escortKayseri yabancı escortKocaeli yabancı escortKonya yabancı escortKurtköy yabancı escortKuşadası yabancı escortKocaeli yabancı escortKurtköy yabancı escortMaltepe yabancı escortMalatya yabancı escortMecidiyeköy yabancı escortMersin yabancı escortNişantaşı yabancı escortPendik yabancı escortSamsun yabancı escortŞirievler yabancı escortŞişli yabancı escortTaksim yabancı escortÜmraniye yabancı escort