Kent Konseyi Giresun İçin Çalışıyor « Giresun Havadis – Giresun Haber – Bursada Giresun – Bursa Giresunlular

SON DAKİKA
istanbul escort

Çotanakspor’da Erhan İnce Dönemi

AMATÖR, BURSADA GİRESUN

Kent Konseyi Giresun İçin Çalışıyor

Bu haber 03 Mart 2017 - 23:13 'de eklendi ve 58 kez görüntülendi.

KENT KONSEYİ GİRESUN İÇİN ÇALIŞIYOR

Giresun Kent Konseyi Yürütme Kurulu Olağan toplantısını yaptı.

N. Uğur Karaibrahimoğlu başkanlığındaki toplantıda konseyin takip ettiği ve yeni gündeme aldığı projeler görüşüldü. Toplantıda şu konular ele alındı.

HARŞİT VADİSİ SEMPOZYUMU

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Kaya’nın ‘Harşit Vadisi Üzerine Büyük Sempozyum’ düzenlenmesini istediği ve konuya Kent Konseyinin öncülük yapmasını talep ettiği anlatıldı. Bunun üzerine Kent Konseyi Dekan Prof. Dr. Bayram Kaya ile görüşme kararı aldı. Başkan Karaibrahimoğlu: ’’Harşit’in konu olarak seçilmesi güzel, kültürel ve ekonomik ayağı var. Kültür ayağını belediyeler, ekonomik ayağını ise üniversite halletmeli. Konsey bu konuya öncülük edip gündeme getirir.’’ dedi.

EMZİRME VE ÇOCUK BAKIM KABİNLERİ

Kadınlar için şehrin belirli bölgelerine emzirme ve çocuk bakım kabinleri yapılması projesi görüşüldü. Bu projenin çok önemli olduğu fikrine varılarak çalışmalarına hemen başlanılması kararı alındı.

ÜST GEÇİT DEĞİŞİMİ

Giresun Merkezde Meydan Mevkii’nde bulunan üst geçidin görüntü olarak çirkinlik arz ettiği, yüksek merdivenleri nedeniyle yaşlıları yorduğu belirtilerek, Keşap Durağı ile Taşbaşı Parkı arasına düz kotlu bir geçiş yapılması için bir çalışma başlatılması kararlaştırıldı. Bu konu aşılamadığı takdirde mevcut üst geçidin asansörlerinin hayata geçirilmesi için girişim yapılması kararı alındı.

HALK KÜLTÜRÜNÜN ARAŞTIRILMASI

Giresun Halk Kültürünün araştırılması için çalışma başlatılması konu ile alakalı olarak valilik ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlarla görüşülmesi kararlaştırıldı.

OTOPARK SIKINTISI

Giresun’daki otopark sıkıntısının çözümlenmesi için öneriler sunulması ve konunun yetkililerle görüşülmesi fikrine varıldı.

ÇEVRE YOLU

Güney Çevre yolunun proje ihalesinin yapıldığı ve ölçümlerine başlandığı ifade edilerek, konsey olarak bu büyük projenin kararlılıkla takip edilmesi, yol hizmete girdiğinde Giresun trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağı fikri benimsendi.

HAYVAN BARINAĞI

Giresun Merkez ve ilçelerine de hizmet verecek çok yönlü, profesyonel bir hayvan barınağının merkezde yapılabileceği önerisi sunuldu. Bu önerinin çok maliyetli bir proje olacağı kanısına varılarak, araştırılabileceği ifade edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.