Görele Belediyesinin bir Kültür hizmeti daha yayınlandı
Görele Belediyesinin katkılarıyla basımı tamamlanarak, yayına sunulan ‘Görele Lisesi Dergisi’ kitabımız okuyucularıyla buluştu.
Görele Belediyesi olarak ilçemizi en iyi şekilde okuyucularına aktaran kültür yayınlarını desteklemeye devam ediyoruz. Giresun Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi M. Akif Korkmaz ve Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimine devam eden Berk Kaya tarafından kaleme alınan ‘Görele Lisesi Dergisi’ adlı kitabımızda kültür yayınlarımız arasında yerini aldı.
‘Görele Lisesi Dergisi’ kitabımızın yazarları M. Akif Korkmaz ve Berk Kaya, adına imzaladığı ‘Görele Lisesi Dergisi’ kitabını Belediye Başkanımız Tolga Erener’i makamında ziyaret ederek, kendisine takdim etti.
Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, ziyaretçilere teşekkür ederek, “Görele Belediyesi olarak önemli bir kültür yayınımızı daha okuyucularımızla buluşturduk. Kültür yayımlarımıza devam edeceğiz. ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
‘Görele Lisesi Dergisi’ kitabımızın içeriğinde edebi ve kültürel çalışmalar ön planda tutulmuştur. Görele folkloru, yöre ağzı, kemençe âşıklığı ve tarihi, ilçe tarihi, fındık, imece vb. konularda ilk araştırmalar Görele Lisesi’nde yayımlanmıştır. Bunun yanında araştırmacı yazarlar ve okul dışındaki kalemlerin fikir ve çalışmalarına yer verilmiştir.
Süreli yayınlar ait oldukları kurumların, toplulukların veya coğrafyaların kimliğidir. Giresun’un bir kıyı kasabasında 1966 yılında kurulmuş Görele Lisesi, 1993 yılında Görele Lisesi Dergisi ismiyle bir kurum dergisi çıkartmaya başlamıştır. Dergiye, sonradan Görele Anadolu Lisesi adı eklenmiştir. Dergi zengin içeriği, kuvvetli edebi, akademik ve kültürel çalışmaları ile sadece bir okul dergisi olmakla kalmamış, Görele ve çevresinin folklor ve edebiyat kültürünü yansıtan bir ayna olmuştur.
Eserde “Tuzcuoğlu’ndan Ahmet Kaçar’a Seçili Metinler” adlı birinci bölümünde dergilerde yayımlanmış otuz sekiz adet halkbilim, kültür araştırma ve inceleme makalesine alfabetik sıraya göre yer verilmiştir.