TEKNOKENT PROJESİ HIZ KAZANDI
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek yaptığı sunumda Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin avantajları ve statülerini anlattı.
Prof. Pürçek; Teknokentlerin teknoloji merkezli firmalar kurmak adına oluşturulduğunu, Türkiye’de ki ilk Teknokent çalışmasının ODTÜ tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti ve “Teknokentler sanayici firmalarımızın teknolojisi yüksek katma değerli ürünler üretebilmesi adına oluşturulmuş bölgelerdir. Şuan Türkiye’de 69 tane Teknoloji Geliştirme Bölgesi vardır. Teknoloji yatırımlarının gelişmesinde ticari güç olan bölgelerin vergi avantajları cezbedicidir. Her iki ilimizin faydalanacağı bu çalışmanın kurucular heyetinin en kısa zamanda oluşturulması gerekmektedir. Son dönemde TGB ile genç girişimcilerin ülkemizde ön aldığını görmekteyiz.” dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Muammer Usta ise, “Giresun Ticaret ve Sanayi Odası bu projenin neresinde olacaktır. Ayrıca bizlere yükümlülüğü nedir. Öncelikle bunları bilmemiz ve Giresun yararına adımlar atmamız gerekmektedir.” diye konuştu.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Teknokent için Bulancak OSB’den yer tahsisi için resmi yazışmalar yapıldığını biliyoruz. Bu konuda onay bekliyoruz. Kurucular heyeti konusunda ise heyet, Odalar ile Üniversitelerin çerçevesinde şekillendirilmelidir.” dedi.
Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özcan Güre, Teknoloji Geliştirme Bölgesi projesinin üyelere anlatımı için Giresun Ticaret Borsasından bir toplantı talep ettiğini belirterek, “Teknoloji Geliştirme Bölgesi sürecini daha geniş tabana yayarak takip etmeliyiz. ”sözlerini vurguladı.